Dieta sokowa

Dietę sokową robimy cyklicznie przez 5 dni od pierwszego poniedziałku w miesiącu. Codziennie od godz 7:30 będzie przygotowanych do odbioru 5 soków po 0,5l. Osobom, ktore jeszcze nie stosowały diety sokowej polecamy dietę 3-dniową z możliwością przedłużenia do 5 dni.

Wszystkie warzywa i owoce tłoczymy na wolnoobrotowej wyciskarce.

Zapisy i informacje pod nr tel. 600 417 278 i 533 333 327.

Pijąc świeże soki dostarczamy wszystkim komórkom organizmu potrzebnych składników w postaci łatwej do przyswojenia i strawienia.

Zalety

Oczyszczenie organizmu, co wpłynie na lepsze samopoczucie oraz lepszy wygląd skóry, włosów i paznokci, przywrócenie równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, odzyskanie sił witalnych, poprawa koncentracji, redukcja masy ciała, kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych, nauka systematycznych i stałych godzin wypijania, poczucie lekkości i dużo mniejszy apetyt już po diecie.

Ważne

Ciepło się ubieraj. Przez to, że Twój organizm nie trawi stałych, ciepłych pokarmów, to nie wytwarza tyle ciepła i energii co zazwyczaj – i może Ci być po prostu zimno.

Przed dietą należy przez 2-3 dni nie pić alkoholu, kawy, ograniczyć spożywanie cukru, mięsa i nabiału. Należy nawadniać organizm. To może brzmi dziwnie, bo przecież cały dzień pije się soki. Jednak to nie zwalnia z obowiązku picia wody – przynajmniej 1,5l dziennie. I pamiętaj, że możesz pić zieloną lub ziołową herbatę z imbirem.

Przeciwskazania

Diety skokowej nie powinny stosować kobiety w ciąży oraz w okresie laktacji, dzieci i młodzież dorastająca oraz osoby starsze. Nie zaleca się diety sokowej osobom o dużej aktywności fizycznej

Dieta sokowa

1 dzień (5 soków po 0,5l)
90zł
1. Pobudzenie (ala lemoniada)
Woda + cytryna + pomarańcza + grejpfrut + granat + kurkuma + imbir + miód + pieprz cayenne

Napój na pobudzenie przede wszystkim podkręci metabolizm oraz wspomoże usuwanie stanów zapalnych z organizmu.

CYTRYNA - pobudza wydzielanie enzymów trawiennych, przyspieszając samooczyszczanie organizmu, wzmacnia odporność. Posiada właściwości przeciwutleniające - zwalczając nadmiar wolnych rodników, które przyspieszają starzenie i stymulują rozwój nowotworów. Poprawia kondycje naczyń krwionośnych, przeciwdziała miażdżycy i obniża poziom cukru we krwi, poprawia samopoczucie , ważny składnik diet odchudzających.
POMARAŃCZA - bomba beta-karotenów i witaminy C, poprawia wygląd skóry, usuwa toksyny, zawiera dużo witamin z grupy B - korzystnych dla skóry i nerwów oraz cennego potasu od którego zależy prawidłowe ciśnienie krwi i rytm serca. Zawiera substancje blokujące pierwszą fazę powstawania komórek nowotworowych i związki o działaniu przeciwbakteryjnym, usprawnia przemianę materii
GREJPFRUT - wzmacnia odporność zawiera cenne flawonoidy które maja właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybiczne oraz przeciwnowotworowe chroni szczególnie przed nowotworem żołądka, jelit, prostaty, pęcherza moczowego oraz szyjki macicy.
GRANAT - zawiera polifenole, zwiazki przeciw utleniające które hamują powstawanie wolnych rodników oraz usuwa już wytworzone, co zmniejsza ryzyko występowania wielu chorób nowotworowych, działa przeciwzapalnie, wzmacnia pracę serca i obniża ciśnienie tętnicze krwi, reguluje poziom cukru i cholesterolu we krwi, wspomaga gospodarkę hormonalną, w przypadku pań granat wyraźnie podnosi popęd seksualny 😉
KURKUMA - działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, posiada silne własności antynowotworowe, wspomaga prace mózgu, jest składnikiem leków stosowanych w stanach uszkodzeniach i niewydolności wątroby.
IMBIR - ułatwia trawienie, łagodzi mdłości, zapobiega zakrzepicy, leczy przeziębienie, migreny, działa przeciw obrzękową, zwiększa koncentrację i wydajność umysłową bo poprawia ukrwienie mózgu, polepsz krążenie krwi, uważany za afrodyzjak. 😉
MIÓD - wzmacnia serce, koi nerwy, odżywia mózg, goi rany, ma właściwości antybakteryjne niektóre bakterie zwalcza skuteczniej niż antybiotyk zwalcza grzyby z rodzaju Candida, leczy wrzody żołądka, obniża ciśnienie tętnicze krwi
PIEPRZ CAYENNE (chili) - dzięki wysokiej zawartości kapsaicyny działa antybakteryjnie, przeciwbólowo i anty nowotworowo (a w połączeniu z kurkumą działanie antynowotworowe wzrasta dwudziestokrotnie!) przyspiesza przemianę materii , pomaga leczyć nadciśnienie i chorobę wrzodową a także bóle reumatoidalne
2. Energia
Burak + granat + jabłko + pomarańcza + grejpfrut + siemię lniane + macha (zielona sproszkowana herbata)

BURAK - jest wartościowym elementem profilaktyki nowotworów, anemii osteoporozy, infekcji wirusowych i chorób wątroby. Posiada silne działanie przeciwwirusowe i przeciw bakteryjne podnosi odporność, obniża ciśnienie, wpływa na zmniejszenie zmęczenia
GRANAT - zawiera polifenole, zwiazki przeciw utleniające które hamują powstawanie wolnych rodników oraz usuwa już wytworzone, co zmniejsza ryzyko występowania wielu chorób nowotworowych, działa przeciwzapalnie, wzmacnia pracę serca i obniża ciśnienie tętnicze krwi, reguluje poziom cukru i cholesterolu we krwi, wspomaga gospodarkę hormonalną, w przypadku pań granat wyraźnie podnosi popęd seksualny 😉
JABŁKO - eliksir młodości, skarbnica przeciwutleniaczy, chroni przed miażdżyca, podnosi odporność, poprawia stan skóry , włosów i paznokci, wspomaga pracę mózgu, poprawia pamięć
POMARAŃCZA - bomba beta-karotenów i witaminy C, poprawia wygląd skóry, usuwa toksyny, zawiera dużo witamin z grupy B - korzystnych dla skóry i nerwów oraz cennego potasu od którego zależy prawidłowe ciśnienie krwi i rytm serca. Zawiera substancje blokujące pierwszą fazę powstawania komórek nowotworowych i związki o działaniu przeciwbakteryjnym, usprawnia przemianę materii
GREJPFRUT - wzmacnia odporność zawiera cenne flawonoidy które maja właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybiczne oraz przeciwnowotworowe chroni szczególnie przed nowotworem żołądka, jelit, prostaty, pęcherza moczowego oraz szyjki macicy.
SIEMIĘ LNIANE - to bogate źródło błonnika które walczy z zaparciami, łagodzi stany zapalne (zwłaszcza przewodu pokarmowego), przeciwdziała depresji, demencji, łagodzi objawy chorób autoimmunologiczny, zawiera dużo cennego tłuszczu i białka dzięki któremu zachodzą procesy naprawcze mięśni czy regeneracja zniszczonych tkanek organizmu oraz ich wzrost, stabilizuje poziom cukru we krwi.
MATCHA (zielona sproszkowana herbata) - zawiera substancje walczące z nadciśnieniem, chorobami serca czy cukrzycą, ma działanie odprężające , uspakajające , wpływa na poprawę metabolizmu, bardzo silnie antynowotworowa!
3. Oczyszczenie
Jabłko + jarmuż + ogórek + seler naciowy + cytryna + sok z ananasa + chia

Sok wspomoże pozbycie się szkodliwych toksyn z naszego organizmu. Dodatek jarmużu sprawi, że sok będzie posiadał również właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze.

JABŁKO - eliksir młodości, skarbnica przeciwutleniaczy, chroni przed miażdżyca, podnosi odporność, poprawia stan skóry , włosów i paznokci, wspomaga pracę mózgu, poprawia pamięć
JARMUŻ - jest skarbnicą sulforafanu- przeciwutleniacza który ma silne działanie antynowotworowe, posiada właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze, wzmacnia serce.
OGÓREK - bogaty w przeciwutleniacze, polecany w chorobach nerek i infekcji układu pokarmowego, pomaga oczyścić organizm z toksyn, przywraca równowagę kwasowo-zasadową
SELER NACIOWY - wspomaga proces spalania tkanki tłuszczowej, skutecznie usuwa toksyny z organizmu, oczyszczając go i poprawiając jego funkcjonowanie. Działa pobudzająco na procesy trawienie oraz zapobiega powstawaniu zaparć, korzystnie wpływa na skórę odmładzając ja i zwalczając zmarszczki, minimalizuje obrzęki.
CYTRYNA - pobudza wydzielanie enzymów trawiennych przyspieszając samooczyszczanie organizmu, wzmacnia odporność. Posiada właściwości przeciw utleniające- zwalczając nadmiar wolnych rodników, które przyspieszają starzenie i stymulują rozwój nowotworów. Poprawia kondycje naczyń krwionośnych, przeciwdziała miażdżycy i obniża poziom cukru we krwi, poprawia samopoczucie , ważny składnik diet odchudzających.
ANANAS - wspomaga trawienie, łagodzi dolegliwości związane z obrzękami i stanami zapalnymi, posiada działanie oczyszczające i odchudzające, poprawia kondycje skory włosów i paznokci.
CHIA (szałwia hiszpańska) - nasiona posiadają więcej kwasów omega-3 niż uchodzący za ich skarbnicę łosoś atlantycki są bardziej bogate w wapn niż mleko, ponadto odznaczają się wysoką zawartością białka, zapobiegających rozwojowi nowotworów antyoksydantów, obniżającego ciśnienie krwi potasu, kojącego nerwy – magnezu, wzmacniającego kości fosforu
4. Odporność
Rokitnik + marchewka + pomarańcz + jabłko + gruszka + imbir + chia

Sok na odporność to istna bomba witamin i minerałów! Wspomaga odporność, a ponadto dzięki marchewce „muśnie” naszą skórę delikatnym słońcem! Ponadto imbir ma działanie przeciwzapalne.

ROKITNIK - uważany za najzdrowszy owoc świata zawiera 190 bioaktywnie składników, bomba witamin!, posiada wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3, -6, -9 oraz fitosteroli w rokitniku występuje również rzadko spotkany kwas tłuszczowy omega -7 o działaniu utleniającym, ponadto podnosi odporność, dodaje energii, działa przeciwzapalnie, antynowotworowym . Warto podkreślić ze jako jeden z niewielu roślin posiada witaminę B12, o której niedobór podejrzewani są weganie. Usprawnia prace mózgu i układu pokarmowego, poprawia krążenie, zwalcza wolne rodniki i, stymuluje system immunologiczny, działa przeciw depresyjnie
MARCHEW - wspomaga opalenizne i zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odpornosc i i chroni przez rozwojem nowotworów
POMARAŃCZA - bomba beta-karotenów i witaminy C, poprawia wygląd skóry, usuwa toksyny, zawiera dużo witamin z grupy B - korzystnych dla skóry i nerwów oraz cennego potasu od którego zależy prawidłowe ciśnienie krwi i rytm serca. Zawiera substancje blokujące pierwszą fazę powstawania komórek nowotworowych i związki o działaniu przeciwbakteryjnym, usprawnia przemianę materii
JABŁKO - eliksir młodości, skarbnica przeciwutleniaczy, chroni przed miażdżyca, podnosi odporność, poprawia stan skóry , włosów i paznokci, wspomaga pracę mózgu, poprawia pamięć
GRUSZKA - między innymi wspomaga trawienie, przeciwdziała zaparciom, obniża ciśnienie, przyspiesza gojenie się ran
IMBIR - ułatwia trawienie, łagodzi mdłości, zapobiega zakrzepicy, leczy przeziębienie, migreny, działa przeciwobrzękowo, zwiększa koncentrację i wydajność umysłową bo poprawia ukrwienie mózgu, polepsz krążenie krwi, uważany za afrodyzjak 😉
CHIA (szałwia hiszpańska) - nasiona posiadają więcej kwasów omega-3 niż uchodzący za ich skarbnicę łosoś atlantycki są bardziej bogate w wapn niż mleko, ponadto odznaczają się wysoką zawartością białka, zapobiegających rozwojowi nowotworów antyoksydantów, obniżającego ciśnienie krwi potasu, kojącego nerwy – magnezu, wzmacniającego kości fosforu
5. Uspokojenie
Gruszka + kiwi + jabłko + cytryna + szpinak + młody jęczmień + mięta + pietruszka

Taka kombinacja soku ma działanie antystresowe, działa uspokajająco oraz łagodzi problemu ze snem.

GRUSZKA - między innymi wspomaga trawienie, przeciwdziała zaparciom, obniża ciśnienie, przyspiesza gojenie się ran
KIWI - wzmacnia układ odpornościowy, pomaga w walce ze stresem, obniża poziom cholesterolu, pozytywnie wpływa na przewodzenie impulsów nerwowych i prace mięśni, odpowiada za zdrową skore włosy i paznokcie u mężczyzn zwiększa produkcje testosteronu, chroni oczy przed uszkodzeniem i zapobiega ślepocie, wzmacnia serce.
JABŁKO - eliksir młodości, skarbnica przeciwutleniaczy, chroni przed miażdżyca, podnosi odporność, poprawia stan skóry , włosów i paznokci, wspomaga pracę mózgu, poprawia pamięć
CYTRYNA - pobudza wydzielanie enzymów trawiennych przyspieszając samooczyszczanie organizmu, wzmacnia odporność. Posiada właściwości przeciw utleniające- zwalczając nadmiar wolnych rodników, które przyspieszają starzenie i stymulują rozwój nowotworów. Poprawia kondycje naczyń krwionośnych, przeciwdziała miażdżycy i obniża poziom cukru we krwi, poprawia samopoczucie , ważny składnik diet odchudzających.
SZPINAK - ma właściwości antynowotworowe , chroni przed miażdżyca, obniża ciśnienie jak i podatność na stres. Zapobiega bólom i zawrotom głowy idealny na anemię.
MŁODY JECZMIEN - wspiera odporność i zdrowy rozwój organizmu. Zawiera dużo witamin , białko ale także substancje hamujące wolne rodniki, działa przeciwzapalnie, przeciwzakrzepowo, przeciwmiażdżycowo i przeciwdepresyjne, zapobiega udarom i chorobo serca, pomaga w leczeniu niestrawności żołądkai chorób wrzodowych i innych dolegliwości układu pokarmowego, wspomaga trawienie.
MIĘTA - ma idealny wpływ na procesy trawienne, posiada właściwości przeciwbakteryjne i uspakajające
PIETRUSZKA - pozytywnie wpływa na krążenie, zwalcza anemię, łagodzi objawy astmy, usprawnia prace nerek, obniża ciśnienie krwi, łagodzi kaszel.
Best Restaurant Menu Plugin by PriceListo